Currygrillade kycklingben

Du behöver Ca 12-16 kycklingben (beroende på storlek) 1 msk curry 2 msk apelsinjuice 1 dl matolja 1 gul lök Mango och papayasallad 1 mango...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • Ca 12-16 kycklingben (beroende på storlek)
  • 1 msk curry
  • 2 msk apelsinjuice
  • 1 dl matolja
  • 1 gul lök Mango och papayasallad
  • 1 mango
  • 1 liten papaya
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chili
  • 6 salladslök
  • ½ gurka
  • 1 dl apelsinjuice Juice från 2 lime
  • 1 kruka Mynta och
  • 1 kruka koriander
  • Salt och ev socker

Gör så här

1
Finhacka löken och fräs i lite olja, tillsätt curry och fräs 10 sek till. Häll på apelsinjuicen och koka in. Tillsätt resten av oljan och ställ kallt. Slå detta över kycklingbenen och blanda runt. Marinera gärna över natten. Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock. Salta kycklingbenen och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°.

2

3
Mango och papayasallad

4
Skala och skiva mangon och papayan. Skala och skiva gurkan, skär salladslöken i tunna skivor. Finhacka chilin och tärna paprikan. Blanda alla ingredienser och smaksätt med apelsinjuice, lime juice och salt, eventuellt socker. Plocka örterna och toppa salladen. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top