Du behöver
Glöggbas
2 st röda chilifrukter
1.5 st ingefära tumme torkad
2 st pomeransskal torkade
2 tsk kardemummakärnor
2 st kanelstänger
1 dl strösocker (rå)
3 dl vatten
Blandas med
2 l tranbärsjuice eller 1.8 liter rödvin
2 dl konjak enklare
Tips! Välj ganska mjukt, lite kryddigt boxvin till glöggen, ex 2357 Palazzo Mio Rosso, 149 kronor för 3 liter, eller 22349 Infinitus, 159 kronor för 3 liter. Låt gärna kryddorna stå framme och dofta gott i skål i hallen under festen! Vill du servera från termos, tänk på att glöggdoften är väldigt svår att diska ur. Oväntat! Överraska med rykande varm kriek, spontanjäst belgiskt körsbärsöl, i stället för glögg. 11376 Liefmanns Glühkriek, 6 %, Belgien, 57 kronor för 750 ml flaska.