Grillad lax med tomatsmör

Du behöver 1 st laxsida ca 1 kg marinad 1.5 msk citronsaft 1 msk rapsolja 1 krm svartpeppar 1 krm timjan 1 tsk salt Tomatsmör...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st laxsida ca 1 kg
  • marinad
  • 1.5 msk citronsaft
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 tsk salt

Tomatsmör

100 g smör rumstempererat
1 tsk salt
2 msk tomatpuré gärna kryddad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Torka av laxen och lägg den med skinnet nedåt på dubbel folie i en långpanna eller ugnsform.

3
Skär skåror tvärs över fisken med 3 centimeters mellanrum.

4
Rör ihop marinaden och pensla den över fisken. Låt stå och marinera i 10 minuter.

5
Vispa ihop tomatsmöret och bre det över fisken. Grilla i ugnen i cirka 10 minuter.

6
Servera med kokt pressad potatis och grönsaker.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Gunilla Gärdqvist i Sala.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top