Gråpäron i eget spad

Du behöver 8 st päron eller 4 normalstora päron 1 msk vatten citronmeliss eller grönmynta glass att servera till Gör så här 1 Skala päronen...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st päron eller 4 normalstora päron
  • 1 msk vatten
  • citronmeliss eller grönmynta
  • glass att servera till

Gör så här

1
Skala päronen med rotsaksskalare. Behåll stjälkarna, de är dekorativa och bra att hålla i när man äter. Klyv päronen mitt itu. Avlägsna kärnhusen om så önskas genom att gräva ur dem med en tesked eller ett kuljärn.

2

3
Lägg frukterna i ett runt, mikrotåligt fat med päronens tjocka del utåt mot fatkanten. Skeda vattnet över. Täck löst över med plastfolie, eller stjälp en tallrik över.

4

5
Mikra päronen på full effekt, cirka 800 W, ungefär 8 minuter (halv tid för halv sats). Prova med en sticka, päronen ska vara minst halvmjuka, de kokar färdigt på eftervärmen. Låt päronen stå under täcket cirka 10 minuter. Ös med skyn som bildats. Garnera med grönt blad och servera med skyn. Glass till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top