Vetevåfflor med kardemumma

Du behöver 100 g smör eller margarin 4 dl mjölk 1 tsk torrjäst 3 dl vetemjöl 2 krm krossad kardemumma 1 krm salt 2 tsk...


8 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk torrjäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm krossad kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 tsk strösocker

Gör så här

Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervärme). Vispa jästen med vätskan, mjölet, kardemumman, salt och socker. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda våfflor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top