Kardemummabullar

Du behöver 125 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk kardemumma grovt stött 0.5 tsk salt 2 dl strösocker 14.5 dl vetemjöl...


30 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk kardemumma grovt stött
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 14.5 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 3.5 msk kanel
  • 3.5 msk strösocker
  • 100 g sötmandel hackad

Pensling och garnering:

1 st ägg
flagad mandel
pärlsocker

Dessutom:

pappersformar för bullar

Gör så här

1
Smält smöret. Häll i mjölken och värm den till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt kardemumma, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa i 40 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Pensla på smält smör och strö på kanel, socker och hackad mandel. Rulla ihop och skär rullen i 2 cm tjocka bitar. Lägg dem i bullpappersformar och ställ dem på en plåt. Låt dem jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flagad mandel och pärlsocker. Grädda i 10-15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top