Du behöver
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl stora vita bönor kokta och grovt hackade
- 50 g jäst
- 0.5 msk salt
- 2 msk strösocker
- 0.5 msk kardemumma malen
- vetemjöl ca 6 dl
Till formarna:
olja
ströbröd
Gör så här
1
Värm grädden och bönhacket till 37 grader (fingervärme). Smula jästen i en degbunke och vispa ut den i degvätskan. Tillsätt salt (ta mindre om du vet att du inte gillar bröd med en aning sälta), socker, kardemumma och mjöl. Arbeta till en slät och jämn deg. Låt jäsa cirka 40 minuter, eller till dubbel storlek.
2
Fördela degen i 6 oljade och brödbeströdda formar. Låta jäsa ytterligare 30-40 minuter, eller till dubbel storlek. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.