Bönbröd

Du behöver 3 dl vispgrädde 3 dl stora vita bönor kokta och grovt hackade 50 g jäst 0.5 msk salt 2 msk strösocker 0.5 msk...


6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl stora vita bönor kokta och grovt hackade
  • 50 g jäst
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk kardemumma malen
  • vetemjöl ca 6 dl

Till formarna:

olja
ströbröd

Gör så här

1
Värm grädden och bönhacket till 37 grader (fingervärme). Smula jästen i en degbunke och vispa ut den i degvätskan. Tillsätt salt (ta mindre om du vet att du inte gillar bröd med en aning sälta), socker, kardemumma och mjöl. Arbeta till en slät och jämn deg. Låt jäsa cirka 40 minuter, eller till dubbel storlek.

2
Fördela degen i 6 oljade och brödbeströdda formar. Låta jäsa ytterligare 30-40 minuter, eller till dubbel storlek. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top