Läsar-recept

Andrea’s chokladkaka

Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 2 dl mjölk 60 g margarin 3 dl vetemjöl 3 msk kakao 1.5 tsk bakpulver Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 60 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Värm ugnen till 175-200 grader.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölken. Smält margarinet. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda i och rör till jämn smet, vispa inte. Rör till sist i margarinet. Grädda i smord form i cirka 35 minuter. Garnera med till exempel florsocker.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top