• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Relationsexperten: Vi är oense om vad vi ska se på tv

  För frågeställaren har valet av tv-program blivit ett magont. Ett vanligare problem än man kanske kan tänka sig?

  Relationsexperten: Vi är oense om vad vi ska se på tv
  Så här vill man kanske ha det när man tittar på tv- Foto: Getty

  Fråga:

  Det här låter förstås inte som ett problem att besvära dig med, men för mig har det blivit ett magont. 

  Min man och jag kan inte enas om vad vi ska se på tv, inte ens nyhetsprogrammen. Jag förstår att det är enkelt löst med en tv till, men i min värld är det bland det sorgligaste som finns när man inte kan enas om de små vardagliga sakerna. Jag är så orolig att det här ska sprida sig till maten, semestern, ja till allt allmänt tyckande. 

  Kanske beror det på att vi på senare år börjat strida för våra uppfattningar. Det är inte bara jag som varit smidig förut, min man har också anpassat sig väldigt mycket. Vi är snart 80 år.

  Snälla hjälp mig att hitta ett sätt att hantera det här på. Tv-program och semestermål är inte värda att vi sakta men säkert glider isär.

  Siv

   

  Ingemar svarar:

  Kanske är det så att det sista du säger i ditt brev också är lösningen på problemet: "Tv-program och semestermål är inte värda att vi glider isär". Med det för ögonen borde det gå att komma till en tillvaro tillsammans, en samvaro där ni ger och tar. 

  Vill han se Vem vet mest? ena dagen knotar du inte, utan väntar tills det blir din tur kvällen efter. Om han vill åka till stugan, följer du utan protest med och när du vill ha en vecka på Mallorca protesterar han inte. Det låter enkelt och jag inbillar mig att det faktiskt är det. Ni är två vuxna, förståndiga människor som klarat ett helt långt liv tillsammans och uppenbarligen haft sätt att framgångsrikt hantera era meningsskiljaktigheter. 

  Beroende framställs ibland som något negativt, men ett ömsesidigt sådant är trots allt nyckeln till en nära och kärleksfull relation.

  Ta ett första steg mot att vara generös, så är jag övertygad om att din man svarar på samma sätt.

  Visa tydligt att högsta prioritet för dig är ett liv tillsammans i soffan istället för separat i varsin fåtölj. Har ni väl börjat kompromissa er fram till ett liv tillsammans igen, tror jag att lusten för gemensamhet är ack så mycket större än önskan efter speciella tv-program. 

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!