• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Varför har han tagit av sig ringen?

  Fråga: Min man vill inte ha vigselringen pМ sig längre. Han säger att den känns obekväm. Vi är ett par på drygt 50 år som har varit gifta i 30. Nu, när jag tittar på hans hand, ser jag bara avtrycket efter ringen men det kommer väl att försvinna om ett tag. 

  Jag blir så obeskrivligt ledsen, det känns som om vi håller på att skiljas. Inget annat talar för det, men ändå. Jag vet att en hel del par tar av sig ringarna på ålderns höst.

  Kan du ge mig ett råd så att han sätter pМ sig den igen? Jag är så stolt över att vara gift med honom och vill att omvärlden ska se att vi fortfarande hör ihop.

  AnnCharlotte

  Ingemar svarar Kära du, det är nog inte alldeles ovanligt att äldre par tar av sig ringarna. Fingrarna svullnar eller magrar och det som en gång passade perfekt klämmer eller trillar av. Men i din mans fall verkar inget av det vara prob­lemet, utan – som du beskriver det – en allmän känsla av obehag. Kanske är det inte heller ovanligt?

  Hur som helst tycker jag att du ska förklara mycket tydligt och kärleksfullt för din man hur viktigt du tycker det är med ringar, hur stolt och lycklig du är över att få vara hans fru och att du vill att det ska synas. Kanske behöver ringen trots allt justeras hos guldsmeden? Om han inte har ett hjärta av sten kommer han att plocka fram ringen igen och sätta den på sin gamla invanda plats.

  Ingemar Gens

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!