Ska ventilerna vara öppna eller stängda vid indirekt grillning och varför smälte halloumin?

Ska ventilerna vara öppna eller stängda vid indirekt grillning och varför smälte halloumin? Har en enkel klotgrill utan möjlighet att ändra höjd på galler. Ventil...

Ska ventilerna vara öppna eller stängda vid indirekt grillning och varför smälte halloumin?

Har en enkel klotgrill utan möjlighet att ändra höjd på galler. Ventil finns i lock och botten.
1: Grillade "grillhalloumi" som omedelbart smälte och var oätliga. Vad gör vi för fel?
2: Vid indirekt grillning ska ventilerna då vara öppna eller stängda. Tacksam för svar. Hälsningar Kent

Svar:

Hej Kent!
1. Vissa sorter av grillhalloumi eller grilloumi som den också kallas är bara en blek kopia av riktig halloumi och går trots namnet inte att grilla. Köp riktig halloumi, den smälter inte.
2. Ju mer öppna ventilerna är ju snabbare brinner briketterna och det blir också hetare under locket. Själva poängen med indirekt grillning är att det får ta lite tid, så jag rekommenderar halvöppna ventiler.

Hälsningar Måns

 

Tillbaka till grillsidan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top