Jag vet inte hur jag använder min tryckkokare?

Jag vet inte hur jag använder min tryckkokare? Jag har köpt en tryckkokare men har ej fått ngn information om hur den ska användas trots...

Jag vet inte hur jag använder min tryckkokare?

Jag har köpt en tryckkokare men har ej fått ngn information om hur den ska användas trots påtryckningar, så jag undrar om du kan hjälpa mig. Det finns en hylsa som sätts på en ventil skall den vara på från början eller sättas på när det börjar pysa. Hur vet man att man kokar på högsta tryck? Ska det pysa ur ventilen?
Hur hårt skall locket skruvas fast och hur gör man när man skall öppna grytan efter att man kokat färdigt?

Hälsningar Gun

Svar:

Hej Gun!

Jag förstår precis hur frustrerande det kan kännas att stå med sin nya tryckkokare och inte få någon instruktion hur den ska användas. Det hände en god vän till mig för ett par år sedan. Då bestämde vi att skriva en bok om hur tryckkokare fungerar och ge några enkla basrecept. Boken heter Tryckkoka maten – smakrikt på minuten, Ica Bokförlag. Det finns olika typer av tryckkokare. En lös hylsa känner jag inte igen. På min tryckkokare finns två ringmarkeringar som visar när trycket har gått upp och det är dags att sänka plattans värme. Det är mycket viktigt att sänka värmen till 1:an eller 2:an när trycket gått upp. Annars kokar det torrt. Locket måste sitta helt fastlåst när du kokar maten. När du tar av tryckkokaren får du snabbast ner trycket och kan öppna locket genom att spola kallt vatten ovanpå locket. Hoppas du blir vän med din tryckkokare. När man kan den är det en bra hjälpreda i köket.

 

Hälsningar

Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top