Buskar i söderläge.

Buskar i söderläge. Hej, jag vill ha tips på buskar som kan planteras i söderläge. Vi tänker göra en rabatt längs med vår 7 m...

Buskar i söderläge.

Hej, jag vill ha tips på buskar som kan planteras i söderläge. Vi tänker göra en rabatt längs med vår 7 m långa altan. Altangolvet är ca 90 cm över marknivå så max. 1 m höga buskar får det vara. / Anna-Karin Svensson

Svar:

Hej.
När det är en solig rabatt tänker jag främst på rosor, gärna olika sorter med lite olika färg och höjd. Kanske blandade med lavendel som också är en solälskare. Eftersom det är söderläge kan man väl räkna med att det blir ganska varmt och torrt. Berberis, buddleja, sibirisk ärtbuske, perukbuske, hagtorn, ginst, silverbukse, havtorn (måste vara både manliga och honliga plantor för att ge bär), liguster, smällspirea, snöbär och bondsyren är alla tåliga men de flesta över metern höga.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top