3 olika drömsemestrar – vilken passar dig?

ANNONS: Njut av en drömsemester där du får upptäcka flera destinationer och länder under en och samma resa – utan att behöva byta hotell. Är det ens möjligt? Ja, det är det, om du åker på en magisk kryssningsresa!

Kryssningsresor är en fantastisk resform som finns över hela världen i olika prisklasser och med olika inriktningar. Här kan du läsa om olika varianter och med tips på kommande avgångar!

3 tips på olika semesterkryssningar


Soliga havskryssningar i Medelhavet eller Karibien

Följ med på en härlig semester i Medelhavet eller Karibien. Detta är en av de absolut populäraste kryssningsformerna som tar dig mellan vackra platser, i en solig miljö och med gott om spännande aktiviteter ombord.

På dessa resor får du uppleva en skön och avslappnad atmosfär med bra service och ett brett utbud av aktiviteter och restauranger. Under resan görs stopp på flera spännande platser där du får spendera många timmar, antingen på egen hand eller genom att följa med på anordnade utflykter.

Läs mer här!

Exempel på kommande resa: Västra Karibien – 7-14 januari 2024
Pris från 12 772 kronor per person (gäller per person i insideshytt). I priset ingår helpension (frukost, fika, lunch och middag), dryck tillkommer om inget annat anges. Servicearvode/dricks ombord ingår under resan.

Upplev inte mindre än fem platser under denna vecka, närmare bestämt Miami (USA), Nassau och Perfect Day Cococay (Bahamas), Labadee (Haiti) och Falmouth (Jamaica).

Denna resa genomförs med Royal Caribbeans fartyg Oasis of the Seas. Ombord hittar du hela 20 restauranger, en grönskande park och sju stadsdelar. Hela dagen och in på sena kvällen kan du ta del av fantastisk underhållning med allt ifrån broadwayshower, som musikalen Cats till imponerande skridskoshower. På Royal Caribbeans kryssningar råder en härlig atmosfär som lockar allt ifrån barnfamiljer till äldre par. Det finns något för alla!

Läs mer om kryssningen eller boka den här!


Sevärdheter på rad under en flodkryssning i Europa

Att glida fram på någon av Europas floder, är den perfekta kombinationen mellan avkoppling och aktivitet, njutning och upplevelser. Livet kring Europas floder sprudlar av både stora och små byar, medeltida städer, slott och vingårdar. Oftast lägger fartyget till centralt inne i städerna så du kan på ett enkelt sett utforska platserna på egen hand. Flodkryssningsfartygen tar inte mer än cirka 130-190 passagerare, vilket gör att stämningen ombord blir familjär och personalen känner igen dig, redan efter första dagen.

Här kan du läsa mer.

Exempel på kommande resa: Rhen med blomsterparken Keukenhof, 16 – 23 april 2024
Pris från 26 995 kr per person (priset gäller per person). I priset ingår allt du behöver under resan – allt ifrån flyg t/r och boende i utsideshytt till alla måltider ombord, fri dryck under i stort sett hela dagen och som pricken över i:et en flaska mousserande vin i hytten.

På denna resa på Rhen får du uppleva den grönskande våren och inte minst – tulpaner överallt i regnbågens färger. Längs turen lägger ni till i flera berömda städer som ligger likt ett pärlband längs floden; Düsseldorf, Amsterdam, Hoorn, Rotterdam, Bryssel, Antwerpen och Nijmegen.

I priset ingår även två tillfällen med exklusiv “High tea” samt entré till blomsterparken Keukenhof, känd för sin stora utställning med cirka 7 miljoner blomsterlökar med tulpaner, hyacinter, påskliljor och krokusar. Vill du kan du även köpa till guidade stadspromenader i städerna ni stannar till, och i Rotterdam kan du följa med på ”Walk & Taste” där du bokstavligt talat får smaka dig genom staden.

Resan går med M/S Viva One, ett förstaklass fartyg och som har sin jungfrutur under 2022. Fartyget har totalt 88 hytter fördelade på tre däck; övre däck (Diamond däck), huvuddäck (Ruby däck) och undre däck (Emerald däck).

Läs mer om blomsterkryssningen på Rhen eller boka den här.


Lyxkryssningar med det lilla extra för vuxna

Upplev lyx på riktigt på en exklusiva premiumsemester Dessa anordnas av några av de bästa rederierna och du erbjuds en sexstjärnig semester ombord. Njut av fantastisk mat med fina viner och utsökta cocktails.

Priset ligger i den övre prisklassen, men å andra sidan får du otroligt mycket. Reser du med rederiet Regent Seven Seas Cruises får du bo i en svit med balkong, ett nästintill oändligt utbud av utflykter och aktiviteter som alla ingår i priset samt fri mat och dryck. Dessutom är dricksen inkluderad så inga dolda avgifter tillkommer, vilket är relativt ovanligt.

Läs mer här!

Exempel på kommande resa: Rio de Janeiro – paketresa med Regent Seven Seas Voyager 23 januari-3 februari 2024
Pris från 59 000 kronor per person (gäller per person i svit med balkong).

I priset ingår flyg med ett incheckat bagage per person, tre hotellnätter i Rio de Janeiro, landpaket i Rio de Janeiro med flera utflykter, sju nätters all-inclusive kryssning med Seven Seas Voyager och upp till 26 utflykter under resans gång.

Under denna unika paketresa får du uppleva inte mindre än sju städer i Brasilien, Uruguay och Argentina. Resan utgår från Rio de Janeiro där du inleder resan med tre dagars vistelse. Upplev Copacabana Beach, få en guidad tur genom stan, åk på en spännande utflykt med kabinlift upp i Sugarloaf Mountain, gå på museum och njuta av god mat.

Läs mer om kryssningen eller boka den här!


Svenska resebyrån GO Cruising är specialiserade på kryssningsresor

Det är något alldeles speciellt att åka på en kryssningsresa, och har man väl varit på en så är det lätt att vilja återkomma. Men det finns en del förutfattade meningar om resformen.

En som länge var skeptisk är Mimmi Tysk, som driver GO Cruising och kryssningar.se. Hon berättar att hon undrade vad människor gjorde en hel vecka på en och samma båt, men när hon åkte på sin första kryssning ändrades allt.

– När jag var på min första kryssning ändrades min bild direkt. Jag undrade hur jag kunnat missa detta och varför inte fler fått upp ögonen för att denna resform är det absolut perfekta sättet att resa på, berättar hon och fortsätter:

– Man får boa in sig i ett och samma hotellrum men samtidigt uppleva flera destinationer på en och samma resa. Äta fantastisk mat, antingen á la carte eller buffé, shoppa, träffa trevliga människor, följa med på spännande utflykter och testa på olika aktiviteter. Allt till ett betydligt lägre pris än om man hade bokat allting separat!

För att sprida kryssningsglädjen startade hon GO Cruising som nu även har sidan kryssningar.se där du lätt kan söka efter resor och hitta bra erbjudanden online. Behöver du hjälp så finns deras team självklart till förfogande. Det består av åtta personer som är specialiserade på kryssningar. Tillsammans har de över 100 års erfarenhet av resformen och åker själva på många – både i arbetet och privat.

GO Cruising anordnar även färdledarresor, där deras personal följer med och fungerar både som svensktalande reseledare och en hjälpande hand. Det brukar vara mycket uppskattat och många resenärer menar att man blir ett härligt team med färdledaren och de andra svenska resenärerna som också bokat via resebyrån. För även om man reser med sitt eget sällskap – eller själv för den delen – kan det vara givande att vara en del av en större grupp också och ha en kunnig person att vända dig till vid behov.

– Vi har flera återkommande kunder som bokar in sig med samma gäng varje år och till samma färdledare. Det säger mycket om hur uppskattat det är, menar hon.

Svenska resebyrån kryssningar.se en del av Go cruising är specialiserade på kryssningsresor

Hitta din drömkryssning på www.kryssningar.se.

GO Cruising finns också på Facebook – besök deras sida här!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top