• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bästa barerna i Helsingfors och Åbo

  Både i Helsingfors och Åbo hittar du många trevliga barer för ett glas vin och trevligt barhäng. Här är några av Icakurirens favoriter.

  Bästa barerna i Helsingfors och Åbo

  5 barer i Helsingfors

  Torni Ateljee Bar

  Stadens högst belägna bar, 70 meter över havet. På 14:e våningen i Sokos Hotel Torni. Man tar hissen till 13:e våningen, sen går man på en smal trappa upp till 14:e. Njut av välblandade mojitos, annorlunda konst (ny utställning varje månad) och en vidunderlig utsikt. Och passa på att pudra näsan – damtoaletten har den bästa utsikten i hela baren, här är fönster från golv till tak. 

  Kalevagatan 5. 

  www.ravintolatorni.fi

   

  Vin Vin

  En skön och populär vinbar mitt i staden. Här säljs framför allt ekologiska viner från små vinodlingar runt om i världen. Trevliga ägare och avslappnad stämning. Delar lokal med hårfrisören Noir. 

  Kalevagatan 6. 

  www.vin-vin.fi

   

   

  Missa inte den fantastiska maten på Torni Ateljee.

  Latva

  Härlig bar med gäster i alla åldrar. Stor vinlista med fokus på ekologiska viner. Finska råvaror. Prova gärna vin på granskott. Granne med populära restaurangen Juuri. 

  Högbergsgatan 25. 

  www.latva.fi

   

  Trillby & Chadwick

  En sann lönnkrog – ingen belysning, inga skyltar, bara en dörr. Innanför dörrarna väntar sammetssoffor, dov belysning och trettiotalskänsla. Den som vill undvika att köa, bokar bord. 

  Katarinegatan 3.

   

  Clarion Sky Room

  Nybyggda Clarion hotells takbar. Snygga designmöbler och bästa utsikten över Helsingfors. 

  Stillahavsgatan 2. 

   

  Resa till Helsingford? Boka smidigt hos Viking Line.

  Njut av god dryck i vacker miljö på Vin Vin.

  Åbos bästa vinbarer

  Missa inte Åbos härliga vinbarer. På barerna runt Lilltorget är det alltid bra stämning. Lilltorget är Åbos nyaste torg mellan biblioteket och Domkyrkobron, och en naturlig mötesplats inte minst sommartid. Ett tips för den som är festsugen är att bege sig längre in i Tårgets lokaler, till Tårget Piazza. Här spelar kända DJ:s på helgerna.

  Tintå

  Mysig vinbar, med enkel, vällagad mat, som lyxigare pizzor och omtyckta falafels. Skön bardisk och bra priser. Över hundra olika vinsorter att välja bland. Belägen i ett gammalt stall från 1700-talet med utsikt över Aura å. 

  Västra Strandgatan 9.

  E.Ekblom vinrestaurang

  Mysig liten terrass. En vinbar med gediget vinsortiment, men här serveras också bra mat. Nordiskt kök med en tvist. Härlig lokal. Belägen vid åstranden, i närheten av Biblioteksbron.

  Västra Strandgatan 3.

   

  Tintå vinbar är väl värd ett besök.

  Tårget mat & vinbar

  I Tårgets vinbar kan man alltid ta ett glas vin utan att beställa bord. Stort urval av kvalitetsviner. Skön bistro med fokus på italiensk mat. Kolgrillade kötträtter, och pastaanrättningar. Avslappnad inredning i amerikansk Hamptonstil. 

  Slottsgatan 3.

  Tiirikkala

  Vinbar och kafé. Levande musik på helgerna. Ligger i en vacker träbyggnad vid Lilltorget. Tiirikkala har både champagneaftnar och jazzkvällar. 

  Slottsgatan 3.

   

  Resa till Finland? Boka smidigt hos Viking Line.

  På Tårget behöver du inte boka bord.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!