Världsbäst på klarinett – Martin Fröst spelar Mozart

Martin Fröst är den klassiska musikens motsvarighet till en äkta superstar, världens utan tvivel mest kände klarinettist som på egen hand kan sälja ut konserthallar i såväl London som New York. Hör honom spela Mozart här.

Att klarinett skulle bli Martin Frösts instrument var inte självklart, men när han hörde Mozarts klassiska klarinettkonsert fanns ingen tvekan. I dag kan har fortfarande bli hög när han läser ett partitur.

– Men, säger han, så kan jag i nästa stund läsa om att 67 procent av alla djurarter är utrotade, och då undrar jag ju hur viktigt det är med en symfoni av Beethoven. Fast kanske behöver vi alla ta ledigt från världen ibland?

Så, ta lite ledigt och fyll öronen med ljuv musik framförd av Martin på klarinett!

Du kan läsa hela intervjun med Martin Fröst i nummer 47 av Icakuriren. Där berättar han om sin konstanta scenskräck, prestationskrav och om Ménières sjukdom som hotar hans hörsel. Men hittills har hörseln alltid kommit tillbaka och diagnosen har faktiskt hjälpt Martin att lugna ner sig och inte ständigt jaga nya kickar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top