Efter succén i sommar – Sara Danius och Katarina Wennstam vinterpratar i Sveriges Radio

Sara Danius och Katarina Wennstam är några av årets Vintervärdar i P1, tillsammans med bland andra Mikkey Dee, Hanna Hellquist och David Eberhard.

Idag presenterar Sveriges Radio vilka som blir årets Vintervärdar i P1. Som vanligt är det lyssnarna som har fått rösta fram sina favoriter bland tidigare Sommar- och Vintervärdar. Totalt blir det åtta personer vi ska få lyssna till mellan den 25 december och den 1 januari.

I somras toppade Sara Danius listan över reaktioner i sociala medier då hon direktsände sitt sommarprat där hon gav sin syn på krisen i Svenska Akademien. I jul är hon först ut av Vinterpratarna.

– Jag ska prata om förhållandet mellan högt och lågt, och om vad som hände sen, säger hon till Sveriges Radio.

Ett annat populärt sommarprat vara Katarina Wennstams inslag, som kom på fjärde plats på listan över poddlyssningar. Hennes sommarprat, som av många beskrivits som ett brandtal, behandlade kvinnovåld och metoo och engagerade många.

– Mitt vinterprat kan ses som en fortsättning av mitt sommarprat. Jag fick så mycket respons på det jag pratade om då, och det finns fortfarande så oerhört mycket mer att göra när det kommer till jämställdhet och kampen mot våldet mot kvinnor, säger hon till Sveriges Radio. 

Övriga Vinterpratare är författaren, pastorn och föreläsaren Tomas Sjödin, psykiatrikern och författaren David Eberhard, trummisen Mikkey Dee, entreprenören Tommy Ivarsson, journalisten, programledaren och författaren Hanna Hellquist och mentala tränaren, författaren och föredragshållaren Olof Röhlander. 

Alla Vintervärdar och datum:

25/12 Sara Danius 
26/12 Tomas Sjödin 
27/12 David Eberhard 
28/12 Mikkey Dee 
29/12 Tommy Ivarsson 
30/12 Hanna Hellquist 
31/12 Olof Röhlander 
1/1 Katarina Wennstam

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top