• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • ”Jag är stark – nu kan jag bära möbler själv”

  Crossfit är för alla – oavsett om du vill tävla eller bara träna. Camilla Stenlund gick från soffan till tuff träning – och blev både piggare och gladare.

  ”Jag är stark – nu kan jag bära möbler själv”
  Foto: Annie Anderberg

  Lukten av den svettiga gummimattan möter Camilla Stenlund när hon går in på Raw Fitness i Sundsvall.
  – Det alltid samma sak – när jag kommer in i lokalen släpper all stress och jag känner mig glad och peppad. Det är tuff träning som väntar, och man tänker att man vill hem. Men det är så värt det!

  Känner sig oövervinnerlig

  Det finns en mental dimension i det hon beskriver – där träningen gör att hon känner sig oövervinnerlig och stark. Hon tränar crossfit några gånger i veckan, och hennes man likaså. Träningen är högintensiv, med både kortare och längre pass. De längre passen innehåller ofta en mikrovila.
  – Alla kan träna crossfit – det går att anpassa. Jag är till exempel stark på vikter, men har svårare med enbart kroppen som motstånd – då använder jag hjälpmedel, förklarar Camilla.
  Hennes energi är hög, men så har det inte alltid varit. Det fanns en tid där soffan hade makten och där Camilla kände sig trött, stressad och sliten. När hennes man började träna bad hon honom dra med henne.
  – Men han ville inte. Han sa att jag verkligen måste vilja själv.
  Camilla testade att träna på gym, men bröt fotleden och blev sängliggandes. Några månader senare gick hon för första gången in på ett crossfit-gym och har fortsatt sedan dess. Idag styrs det dagliga hemmaschemat av träningen.
  – Jag orkar mycket mer och är stark. Jag kan bära min 11-åring till sängen om hon har somnat. Vi flyttade för ett tag sedan, och gjorde allt själva för att vi orkade helt enkelt.

   

  Av: Emilia Arvidsson

   

  Läs också:

  Experten: "Högintensiv träning ger omedelbar effekt" >>

  Carina Hammarstrand: "Jag planerar mitt år utifrån träningen" >>

  Susanne Dalsätt: "Jag hade kondition som en 80-åring" >>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!