40+ Öka träningstiden

Mitt i livet med barn, familj och karriär. Många sover också sämre. Dags att bryta mönster och vanor som kroppen inte mått bra av.

Det händer i kroppen

Plötsligt är det lättare att gå upp i vikt, vilket kan bero på stress och att du inte hinner röra på dig som du vill, men också att östrogenet hos kvinnor börjar sjunka. Kroppen börjar också förlora muskelmassa och elasticitet. Nu kan de första skadorna komma.

Bästa träningen

Ge dig själv mer tid. Satsa på fler, men korta pass på 30 min-uter. Eller färre men längre pass. Träna rygg och axlar för att undvika förslitningsskador, mage och bål för bättre hållning. Träna de snabba muskelfibrerna genom tyngre/snabba övningar och hopp. Träna också balans och håll uppe konditionen.

Välj det här

Styrketräning, jogging, yoga för att minska stressen, pilates, gympa och dans, spinning och styrketräning. Roddövningar för axlarna. motionslopp, träna med vänner och din partner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top