• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Chefredaktör Åsa Holmström: "Helga vilodagen – därmed basta!"

  Chefredaktör Åsa Holmström: "Helga vilodagen – därmed basta!"

  Tänk på vilodagen, så att du helgar den. Ja, jag vill bara i all enkelhet påminna om tredje budet. Påpeka att vi måste skärpa oss. Mana till sans och balans. Vi måste sluta springa in i väggarna, svimma på julafton och få hjärtklappning av paketstressen.

  Tredje budet handlar förstås om den livsviktiga vilan, vilket redan Moses förstod, men vi har av någon anledning totalt missat poängen. Det går inte att ösa på sju dagar i veckan. Till och med trälarna fick en vilodag, men nästan ingen mat. Här i landet får vi hur mycket mat som helst, men ingen vila. Om vilodagen bara piggar på sig gör nog vi det också.

  Längre fram i veckans tidning kan du läsa om helgmålsringningen och tv-programmet med samma namn som har sänts klockan 18 varje lördag – i 50 år! För döva öron, skulle man kunna tro. Så varför har vi glömt vilodagen? Jag tror dödsstöten var alla söndagsöppna gallerior.

  Istället för att sömnlös öva mindfulness klockan två på natten och rusa till yogan med andan i halsen varje torsdag kanske jag skulle pröva att just helga vilodagen. Sluta shoppa, nobba mejlen. Jösses, vilken utmaning. Tänk att kunna svara på frågan "Vad har du gjort i helgen?" med ett ord: "Ingenting."

  Innan vi nu alla förhoppningsvis får lite julro vill jag bjuda på ett uppfriskande kaos: Julbord på hunddagis. Ingen tid för vila där inte.

  25 julprydda vovvar, pastejtårta, Lilly på bordet och sen promenad till traktens dagis. Lycka!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!