Succé för pappornas stämsång: ”Det var en slump bara på svensexan”

Kompisgänget stämde upp i spontansång i bubbelpoolen. Ett filmklipp blev viralt och de blev Dad Harmony med hela klotet. Nu har de även varit på turné.

Morgonen efter sin svensexa i juni 2022 vaknade Peter Vidmark och hans fyra vänner upp till en omvälvande nyhet. Ett klipp på den sociala plattformen TikTok, impulsivt publicerat av Peters bror Tomas kvällen innan, hade över natten fått över 40 000 likes. 

Filmen, bara 22 sekunder lång, visade de badbyxklädda, öldrickande killarna som sjöng stämsång i jacuzzin.

–  Vi kände oj, kul! Vi är virala! Men tänkte väl också att det där kan ju hända alla. Men nästa klipp, någon vecka senare, tog ju fart också! Många skrev så otroligt fint – det kändes att vår sång verkligen uppskattades, säger Peter.

Det här är Dad Harmony

Medlemmar: Adam Stenlund, 32, Tomas Vidmark, 35, Micha­el Åberg, 32, Peter Vidmark, 33, Sebastian Åkesson 33.
Bor: Skellefteå.
Familj: Alla har partner och två barn var, i åldrar 0–8 år. 
Gör: Arbetar med försäljning, fastighet, personal och på polisen. 
Bakgrund: Blivit globalt fenomen på sociala medier med sin stämsång.  
Aktuell: Just avslutad Sverigeturné och nysläppt jullåt. 1,8 miljoner följare på TikTok, dadharmony, och 1,6 miljoner följare på Instagram, @dad_harmony 

Följarskaran växte snabbt för Dad Harmony

Så med en stadigt växande följarskara har de fem vännerna lagt upp klipp efter klipp på sin a capellasång av välkända artisters låtar, som Beatles ”All you need is love”, Simon & Garfunkels ”Sound of Silence” eller Charlie Puths ”One call away” som de framför i vanlig hemmamiljö, avslappnat i soffan, gärna med några av deras egna pyjamasklädda små barn i knäet. 

– I november 2022 sa vi att det vore kul om vi till sommaren kunde ha 50 000 följare. Men när vi väl kom dit hade vi runt 1,3-1,4 miljoner.

Aldrig sjungit ihop

Stämningen i Dad Harmonys sångklipp är familjär och enkel. Troligen är det just igenkänningen ihop med den enkla samstämmiga sången som berört TikTok-publiken så
explosionsartat. 

– Vi fem har egentligen aldrig sjungit ihop, det var en slump bara på svensexan. Och Tomas och Adam har i princip aldrig stått på scen. 

Men Peter menar att just det vardagliga också kan vara lite uppseendeväckande: 

– Det kanske inte är unikt i Sverige, men i andra länder är det ju lite exotiskt bara att pappor är med sina barn. Man får kommentarer som: ”Var är mammorna?” 

Och uppmärksamheten är global. Flest följare har de sjungande småbarnspapporna i USA, Tyskland och Japan. Dad Harmony har varit på både australisk och amerikansk tv, fått kontrakt med skivbolaget Universal och varit iväg på Sverigeturné. 

Under det intensiva året har gruppen också flera gånger sjungit på sociala medier ihop med etablerade artister som Tomas Ledin, Magnus Uggla och Benjamin Ingrosso.

Parallellt med framgångarna har Peter, Tomas, Adam, Michael och Sebastian kvar sina vanliga jobb. Och vardagslivet rullar på, sida vid sida med deras nya karriär. 

– Vi har hittat en balans i nya rutiner. När vi sjunger så både vill och behöver vi ha barnen med. Vi repar när de har lagt sig och ses på helgerna för att spela in. Barnen är med och leker så fantastiskt bra.  

Hoppas på Elton John  

Störst händelse hittills? 

– Att plötsligt få göra en konsert på ett fullsatt Södra teatern i Stockholm! Det var vårt första gig och en fantastisk publik. 

Hur stora ska ni bli? 

– Vi hoppas få testa vingarna med konserter utanför Sveriges gränser. Drömmen är Japan eller USA, där vi har mycket följare! 

– Drömmer man riktigt fritt så skulle man vilja göra ett samarbete med en artist som varit med ett tag. Elton John ligger högt på listan…

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top