Jennifer McShane är generalsekreterare för Min Stora Dag: ”Nu får jag göra något viktigt”

Hennes riktiga titel är generalsekreterare för stiftelsen Min Stora Dag. I själva verket jobbar Jennifer McShane mer som god fe som får svårt sjuka barns önskningar att gå i uppfyllelse.

Få passerkort och hitta till kaffeautomaten. Det är vad första dagen på ett nytt jobb brukar handla om. Jennifer McShane började sitt nya jobb med att träffa kungen tillsammans med sjuårige Akram

– Jag hade aldrig varit på slottet och gick vilse. När jag kommit rätt mötte jag Akram och hans familj. Pojken såg spänd ut och sa inte ett knyst. Men sedan, när vi fick hälsa på kungen, klev Akram fram och höll ett tal som han hade förberett. Det var helt fantastiskt, berättar Jennifer.

Mycket dramatik kan rymmas i en sjuårings liv. Akram kom med syskon och föräldrar till Sverige för tre år sedan, på flykt från Syrien. Här väntade nästa katastrof – han fick leukemi.

– En sköterska brukade läsa sagor för honom, sagor om slott och kungar. Akram började fundera kring kungen, den riktige alltså. Vad hade han för sig på dagarna? När Akram vaknade ur narkosen efter en operation berättade han att han hade haft en tydlig dröm om hur han träffade kungen. Sköterskan kontaktade Min Stora Dag. Kunde stiftelsen ordna fram en dag på Stockholms slott?

Jennifer McShane är alltså nybliven chef över en organisation som kan vifta med ett trollspö och få fram limousiner, hotellrum, fotbollsbiljetter, kändisar, förtur i karusellköer, en och annan kunglighet och allmän vip-behandling för barn som drabbats av allvarlig sjukdom eller funktionsvariation. 

3 minnesvärda stora dagar – enligt Jennifer McShane

Norton, som har epilepsi och en cp-skada, dirigerade Kungliga Filharmonikerna på Konserthuset i Stockholm. I hans familj har musiken en stor betydelse. 

Tilde fick resa till sol och värme och samla kraft inför en operation. Hon har den sällsynta diagnosen VACTERL-associationen som i hennes fall innebär att hon har skolios, är njursjuk, har hjärtfel och är ensidigt döv. “Den finaste present jag har fått i mitt liv”, kommenterade Tilde.

Nya vänner – 15 barn fick åka på vinterläger i Jukkasjärvi. Lägret är ett sätt att motverka känslan av utanförskap, att vara annorlunda eller ensam. Här är det ovanliga vanligt.

7 minnesvärda stora dagar från Youtube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs hela intervjun med Jennifer McShane i Icakuriren nr 50!

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top