• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Res till Island - bland gejsrar och vulkaner - favorit i repris!

  Precis som när vikingarna först kom till elden och isens ö för över elva hundra år sedan möts vi av ett kargt lavalandskap, kraftfulla vattenfall, ödsliga vidder, varma källor, glaciärer och snöklädda bergstoppar.

  Res till Island - bland gejsrar och vulkaner - favorit i repris!
  Av de ca 350 000 invånarna på Island bor 2/3 i huvudstaden Reykjavik

  Res till Island 26 april - 1 maj! 

  Följ med på en innehållsrik rundresa kring södra och västra Island där vi bjuds på stora naturupplevelser i spirande vårgrönska. I de vulkaniska områdena på ön hittar man de varma källorna som upphettas djupt ner i jorden genom kontakt med magman. Förutom att bada i de varma källorna så används det varma vattnet till att värma upp bostäder och växthus. Gården Fridheimar bjuder in oss till ett besök i växthuset och vi får både smaka på tomater och besöka gårdens stall och lära oss mer om islandshästen. Under en dag får du dessutom stifta bekantskap med huvudstaden Reykjavik där du får möjlighet att på egen hand upptäcka stadens stora utbud av konst, kultur, muséer, caféer och restauranger.   

  Vår kunniga lokalguide bjuder på sina rika kunskaper om såväl isländsk historia som dess nutid och med oss har vi även en representant från Icakuriren. Välkommen att följa med!  

  Njut av ett dopp i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten

  Dag 1 Blå lagunen och välkomstmiddag 
  Flyg avgår från Arlanda och Kastrup till flygplatsen Keflavik. Där välkomnas vi av vår isländske lokalguide, som talar svenska. Vi inleder resan med ettbad i det varma och mineralrika vattnet i Blå lagunen. Framme vid HotelÖrk som ligger i växthusbyn Hveragerdi, får du tid att packa upp och om du vill kan du ta ett dopp i hotellets pool. Därefter intar vi resans första gemensamma middag och lär känna varandra lite mer.

  Att vandra runt vattenfallet Seljalandsfoss är en häftig upplevelse

  Dag 2 Mäktiga naturupplevelser i sagolandskap 
  Första dagsutflykten går österut från Selfoss via sydkustens bördiga jordbruksmark nedanför de skimrande glaciärerna Eyjafjalla- och Myrdalsjökull. Vattenfallen Skogarfoss och Seljalandsfosskastar sig ut för stupen likt vita draperier. En avstickare till glaciärtungan Sólheimajökull ger oss tillfälle att se och förstå de enorma krafter som formar isblocken under den långsamma men målmedvetna framfarten mot låglandet. Vi rör oss i områden kring Fljotshlid och Hlidarendi, skådeplats för den dramatiska Njals saga från 1100-talet. På kvällen har vi gemensam middag på hotellet. 

  Islandshästarna är kända för sina extra gångarter tölt och passgång

  Dag 3 Islands mest kända sevärdheter 
  Vi börjar med att åka mot det "gyllene" vattenfallet Gullfoss. På vägen gör vi ett stopp vid Skáholt där det har funnits biskopssäte sedan 1000-talet. Om tiden passar så kommer vi även passera Fridheimar som har en tomatodling och Islandshästar där vi gör ett kortare stopp. Dagen fortsätter med jordvärmeområdet Geysir. Resan går sedan vidare mot nationalparken Thingvellir. Vi åker därefter norrut genom höglandspasset Kaldidalur med Islands näst största glaciär Langjökull på vår högra sida. Vi kommer sedan ner till Husafell och ser de otroligt vackra vattenfallen Hraunfossar, där vattnet kommer ut från lavafälten. På kvällen checkar vi in på FosshotelReykholt och äter gemensam middag på hotellet. 

  För den konstintresserade finns det mycket att beskåda

  Dag 4 Fiskebyar och fågelliv  
  Vi börjar dagen med ett besök i Landnamssetrid i Borgarnes, ett historiskt museum som visar islänningarna och del av deras historia. Dagen bjuder även på rundresa runt Snaefellsjökullglacieren, som är världskänd för sina magiska kraftlinjer och där "Resan till jordens medelpunkt" av Jules Verne äger rum. Vi gör många stopp längs vägen, upplever natursevärdheter och besöker fiskebyar. Vi vandrar längs kusten en liten bit mellan Hellnar och Arnarstapi och beundrar fågellivet. På norrsidan avslutar vi i Stykkisholmur, en av de äldsta handelsplatserna i landet. Här checkar vi in på FosshotelStykkisholmur och äter en gemensam middag. 

  Island bjuder på stora naturupplevelser

  Dag 5 Reykjavik med stadsrundtur och fri tid 
  Idag åker vi mot Reykjavik. Väl framme äter vi lunch innan det blir en kort stadsrundtur och därefter checkar vi in på vårt hotell för natten. Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavik. Middag på egen hand. 

  Dag 6 Dags att resa hem 
  Efter enklare frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen och tar med oss fantastiska minnen med oss hem av Island.  

  Att se Island med dess fascinerande gejsrar är som att uppleva jordens skapelse

  Sagt av tidigare resenärer: 
  - Trevliga reskamrater och kunnig guide! 
  - Häftiga naturupplevelser och god mat!
  - Fin vandring vid kusten!  

  Resfakta 

  Avresa 26 april 2022 
  Hemresa 1 maj 2022 
  Pris 14 695 kr per person i delat dubbelrum  

  Allt detta ingår i resans pris 

  • Flygresa t/r Arlanda alt Köpenhamn–Keflavik, inkl. flygskatter.  
  • 5 nätter i delat dubbelrum på 3–4 stjärniga hotell med dusch/wc.  
  • Välkomsttransfer från flygplatsen till hotellet, via Blå lagunen.  
  • Rundresa med svensktalande lokalguide, enligt program.  
  • Måltider: Fyra middagar. Frukostbuffé dag 1, 2, 3 och 4 samt lunchbuffé på HotelCabin dag 5. Enklare frukost dag 6.   
  • Stadsrundtur i Reykjavik. 

  Boka så här 
  Ring Vulkanresor på 031-46 10 62 eller mejla viglundur@vulkanresor.se  
  Vi reserveras oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!