• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är alla Vinterpratare i P1 2018/19

  Sara Danius och Katarina Wennstam är några av årets Vintervärdar i P1, tillsammans med bland andra Mikkey Dee, Hanna Hellquist och David Eberhard.

  Här är alla Vinterpratare i P1 2018/19
  Foto: Micke Grönberg /Sveriges Radio, Mattias Ahlm /Sveriges Radio

  Idag presenterar Sveriges Radio vilka som blir årets Vintervärdar i P1. Som vanligt är det lyssnarna som har fått rösta fram sina favoriter bland tidigare Sommar- och Vintervärdar. Totalt blir det åtta personer vi ska få lyssna till mellan den 25 december och den 1 januari.

  I somras toppade Sara Danius listan över reaktioner i sociala medier då hon direktsände sitt sommarprat där hon gav sin syn på krisen i Svenska Akademien. I jul är hon först ut av Vinterpratarna.

  – Jag ska prata om förhållandet mellan högt och lågt, och om vad som hände sen, säger hon till Sveriges Radio.

  Ett annat populärt sommarprat vara Katarina Wennstams inslag, som kom på fjärde plats på listan över poddlyssningar. Hennes sommarprat, som av många beskrivits som ett brandtal, behandlade kvinnovåld och metoo och engagerade många.

  – Mitt vinterprat kan ses som en fortsättning av mitt sommarprat. Jag fick så mycket respons på det jag pratade om då, och det finns fortfarande så oerhört mycket mer att göra när det kommer till jämställdhet och kampen mot våldet mot kvinnor, säger hon till Sveriges Radio. 

  Övriga Vinterpratare är författaren, pastorn och föreläsaren Tomas Sjödin, psykiatrikern och författaren David Eberhard, trummisen Mikkey Dee, entreprenören Tommy Ivarsson, journalisten, programledaren och författaren Hanna Hellquist och mentala tränaren, författaren och föredragshållaren Olof Röhlander. 

  Alla Vintervärdar och datum:

  25/12 Sara Danius 
  26/12 Tomas Sjödin 
  27/12 David Eberhard 
  28/12 Mikkey Dee 
  29/12 Tommy Ivarsson 
  30/12 Hanna Hellquist 
  31/12 Olof Röhlander 
  1/1 Katarina Wennstam

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!