Psykiatriker: Träning är som 100 mediciner

Det absolut bästa sättet för att må bra psykiskt i vardagen är att komma igång med träningen, menar läkaren Anders Hansen.

Anders Hansen är överläkare i psykiatri på Sophiahemmet i Stockholm. Han förordar träning som en av de bästa medicinerna mot stress och oro.

– Det här är inga träningsfloskler, det är blytung forskning, säger han till P4 Stockholm.

Enligt Anders Hansen är det svårt att få bort alla stressmoment i vardagen och därför behöver vi bli bättre på att hantera stressen. Anders Hansens recept för att klara det heter träning.

– Ja, det är vansinnigt viktigt för hjärnan. Det finns delar av hjärnan som arbetar med att bromsa stress och forskningen visar att dessa delar faktiskt växer när vi tränar fysiskt, säger han till P4 Stockholm.

Enligt Anders Hansen är motionsträning det som är bäst för hjärnan och det behöver inte handla om någon extremträning. Att ta en löprunda på 30 minuter tre gånger I veckan ger maximal effekt på hjärnan, säger han till P4 Stockholm.

– Det är som 50 eller 100 mediciner för hjärnan, säger Anders Hansen.

Lyssna på hela intervjun från P4 Stockholm här nere. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top