-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Nu har du chansen att vinna återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 20
Välkommen till Snabba krysset!
-
Veckans Sverigelotter 20
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 20
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Johanna, 50, lever off grid i skogen: ”Mitt mål är att bli så självförsörjande som möjligt”
För inte så länge sedan var Johanna Karlsson, 50, helt inne i Stockholms stressiga storstadsliv. Men efter en tuff separation lockade en enklare tillvaro.
-
9 viktiga råd innan du öppnar upp fritidshuset för säsongen
Ska du öppna upp fritidshuset för säsongen? Efter en lång vinter finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här är expertens viktiga råd.
-
Citronkryddad nobisdressing
Du behöver 2 st ägg 3 st äggulor 1,5 msk dijonsenap 1,5 tsk strösocker 1 krm HP-sås 1 krm worcestershiresås 1 msk vitvinsvinäger 3,5-4 dl…
-
Hummus
Mellanösterns ?smör? och ett måste på mezebordet.
-
Auberginedipp med tomat
Auberginedipp i någon form finns i alla länder runt Medelhavet.
-
Falafel
Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.
-
Smördegspaket med orientens olivröra
Frasiga halvmånar som fylls med en sorts tapenade smaksatt med spiskummin, koriander och harissa.
-
Spröda lammfärsrullar
Fyllda, spröda rullar med filodeg äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godaste nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.
-
Grekisk spenatpaj
Spanakópitta från Grekland med spenat och fetaost. Genom att kavla ut degen i tunna rundlar och pensla med rikligt med olivolja blir degen skivig och frasig. Pajen kan serveras hel eller skäras i fyrkantiga bitar och är perfekt som tilltugg eller på en buffé.
-
Sparris med rökt lax och ägghummus
Här serverar jag den nykokta sparrisen tillsammans med en annorlunda hummus och kallrökt lax. Men också varmrökt lax, böckling eller pepparmakrill är gott till.
-
Rostad sparris med bacon
Italieninspirerad försommarsallad där baconet ger sparrisen en härlig sälta och rökig smak.