Alla artiklar

  • Citronkryddad nobisdressing

    Du behöver 2 st ägg 3 st äggulor 1,5 msk dijonsenap 1,5 tsk strösocker 1 krm HP-sås 1 krm worcestershiresås 1 msk vitvinsvinäger 3,5-4 dl…

  • Hummus

    Mellanösterns ?smör? och ett måste på mezebordet.

  • Auberginedipp med tomat

    Auberginedipp i någon form finns i alla länder runt Medelhavet.

  • Falafel

    Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.

  • Smördegspaket med orientens olivröra

    Frasiga halvmånar som fylls med en sorts tapenade smaksatt med spiskummin, koriander och harissa.

  • Spröda lammfärsrullar

    Fyllda, spröda rullar med filodeg äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godaste nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

  • Grekisk spenatpaj

    Spanakópitta från Grekland med spenat och fetaost. Genom att kavla ut degen i tunna rundlar och pensla med rikligt med olivolja blir degen skivig och frasig. Pajen kan serveras hel eller skäras i fyrkantiga bitar och är perfekt som tilltugg eller på en buffé.

  • Sparris med rökt lax och ägghummus

    Här serverar jag den nykokta sparrisen tillsammans med en annorlunda hummus och kallrökt lax. Men också varmrökt lax, böckling eller pepparmakrill är gott till.

  • Rostad sparris med bacon

    Italieninspirerad försommarsallad där baconet ger sparrisen en härlig sälta och rökig smak.

Scroll to Top