-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Nougatbitar med mandel
Variera mandlarna med hasselnötter eller andra nötter.
-
Kan alla gå ner i split?
Ung eller gammal, mjuk eller stel som en pinne. Alla kan lära sig att gå ner i split, menar japanska Eiko som har hjälpt mängder av elever i 60– och 70–årsåldern att bemästra den ädla konsten.
-
Citronkola med vanilj
Glykossirap är perfekt till kolakoket och gör att kolan inte blir sockrig.
-
De tar pepparkakshus till en ny nivå!
30-åriga Helena Gustafsson och 55-åriga Erika Boberg har något alldeles speciellt gemensamt – de älskar att bygga spektakulära pepparkashus. I år har Helena byggt Willy Wonkas chokladfabrik av 120 delar och Erika en hel pepparkaksby, komplett med kyrka, växthus och lada.
-
Fudge med choklad och laktrits
Fudgen smakar choklad och har en mild lakritssmak. Tillsätt mer lakritspulver för mer lakritssmak.
-
Julklappstips: En bok för alla nostalgiker!
Här är kalendern för alla vars hjärtan klappar för 1950- och 1960-talen. I Nostalgikalendern kan du planera ditt 2020 och ändå lite leva i det förgångna.
-
Magnus Carlsson firar julen med finess!
Varje år firar släkten jul hos makarna Magnus och Mats Carlsson. Allt började med att de ville bräcka sina mammor med att arrangera den perfekta julen. Mats står för julmaten och Magnus paradgren är desserter och helt magiska chokladtryfflar!
-
Carlssons juldrink
Drinken är inspirerad av Magnus och Mats Carlssons julresa till London förra året. Där serverades en liknande drink dekorerad med en torkad apelsinskiva. Apelsinen har de bytt till en äppelklyfta.
-
Magnus Carlssons chokladtryfflar med kardemumma
Tryfflarna är väldigt lätta att göra. Smaksätt exempelvis med apelsin, arrak eller konjak.

















