-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Brynt och brässerad skinkstek (av Bengt i Luleå)
Du behöver skinka Färsk utan ben 2 st gula lökar morötter skivade margarin att steka i vatten balsamvinäger redning mjöl + vatten soja Coloritsoya grönsaker…
-
Bakad leverpastej
Med en matberedare är pastejen lätt att laga. Har du ingen sådan, kan du beställa mald lever och fläskfärs i din butik.
-
Fikonfyllda oxrullader med glöggspetsad portersås
Prova en ny spännande fyllning i de klassiska rulladerna och bjud en drömgod sås till.
-
Birgits exotiska kassler (av Ingrid i Färjestaden)
Du behöver 500 g kassler benfri 1 st purjolök 1 st paprika liten röd 1 st banan 1 st ananasringar liten burk 1 st mandarinklyftor…
-
Paprikapotatis
En färgglad gryta där potatisen får extra smak från starkt kryddad korv…
-
Pastaröra (av Malena i Kristianstad)
Du behöver 2 pkt bacon eller bacontärningar, eller 3-4 skivor rökt skinka champinjoner en liten burk konserverade 2.5 dl matlagningsgrädde lök en liten gul tomatpuré…
-
Dillskinka (av Hans-Erik i Garpenberg)
Du behöver 1 st skinka hg rökt 1 st dill knippe 2 dl grädde (valfri) 2.5 st potatis kokta Det här behövs för ca 1…
-
Höstens bästa currykotletter
En idealisk bjudrätt som går bra att göra i god tid och sedan steka färdig i ugnen.
-
Filmkvällsköttfärssås á Veronica (av Sara i Skellefteå)
Du behöver köttfärs ca 400 g 1 st gul lök vitlöksklyftor ca 2 2 dl grädde 1 st burk crème fraîche 1 st köttbuljongtärning salt…












