Fikonfyllda oxrullader med glöggspetsad portersås

Prova en ny spännande fyllning i de klassiska rulladerna och bjud en drömgod sås till.

Du behöver

  • 800 g lövbiff
  • salt och peppar
  • 1 st porter 33 cl
  • 3 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning

Fyllning:

1.5 dl fikon hackade torkade
3 krm kryddpeppar malen
1 st rödlök liten finhackad

Sås:

4 dl sky
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 msk soja
2 msk glögg
salt och peppar

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Lägg ut köttskivorna. Salta och peppra dem.

2
Blanda samman hackade fikon, kryddpeppar och rödlök.

3
Fördela fyllningen på köttskivorna. Rulla ihop rulladerna från kortsidan och fäst dem med tandpetare.

4
Bryn rulladerna i lite matfett runtom. Lägg över dem i en gryta.

5
Tillsätt porter, vatten och smulad buljong. Låt rulladerna sjuda på svag värme under lock ca 40–50 minuter.

6
Tag upp rulladerna med hålslev. Sila spadet och mät upp 4 dl. Häll skyn i en liten kastrull.

7
Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner redningen i skyn tillsammans med resten av grädden, glögg och soja. Låt såsen koka på svag värme ca 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

8
Lägg tillbaka rulladerna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Bjud hasselbackspotatis, lättkokta grönsaker, gelé och gurka till.

Scroll to Top