-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Rårakor
En av våra mest kända krögare ansåg, att grädda blinier till löjrom var som att gå över ån efter vatten, när vi har våra läckra rårakor. Här kommer receptet på sådana, att servera till olika goda tilltugg.
-
Currywok
En ljuvligt doftande rätt som också är underbart vacker att se på. Har du ingen wokpanna, kan du laga den i stekpannan.
-
Baconsås (av Monica i Motala)
Du behöver 2 pkt bacon 1 st gul lök 2 msk mjöl mjölk vitlökspulver eller 1 klyfta salt vitpeppar eller svartpeppar Det här behövs för…
-
Biffmacka med krasse och tomat
Du behöver 4 st brödskivor grova 2 tsk margarin 4 st salladsblad eller 2 dl strimlad sallat 2 st tomater 4 msk krasse Till 4…
-
Fläskfilé parmesan (av Petra i Södertälje)
Du behöver 1 st fläskfilé 1 st lök 1 st burk crème fraîche 1 st parmesanost påse 1 st paprika 2 st buljongtärningar mjölk Det…
-
Skinka satay
Härlig indonesisk rätt med smaker som uppskattas av både barn och vuxna. Förbered ingredienserna, så går det snabbt att woka samman allt.
-
Svensk-italiensk falukorv
Ugnsstekt falukorv är en svensk klassiker. Här bjuder vi rätten med italienskt potatismos, smaksatt med bl a parmesan och basilika. En mycket god kombination.
-
Fylld färsschnitzel
Fylld färsschnitzel, som med helt kött heter "schweizerschnitzel", blir en riktig festrätt om man serverar den med t ex klyftpotatis, sockerärter och skivade tomater.
-
Bacongryta med grönsaker (av Helena i Högboda)
Du behöver 1 pkt bacon 1 st röd paprika 1 st paprika gul 0.5 st gul lök 4 st champinjoner 1 st burk crème fraîche…














