Du behöver
- 500 g köttfärs
- 0.75 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 dl vatten eller mjölk
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 skiva skinka rökt
- 4 skiva ost
- ströbröd
- smör eller margarin
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Låt havregrynen svälla i vätskan i ca 10 minuter. Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, salt och peppar. Arbeta ihop färsen.
2
Formen färsen till 8 tunna biffar. Lägg ihop biffarna, två och två, med skinka och ost emellan.
3
Vänd schnitzlarna i ströbröd och stek dem i fett på medelstark värme i 4-5 minuter på var sida. Bjud schnitzslarna med klyftpotatis, sockerärter och skivade tomater.