Fylld färsschnitzel

Fylld färsschnitzel, som med helt kött heter "schweizerschnitzel", blir en riktig festrätt om man serverar den med t ex klyftpotatis, sockerärter och skivade tomater.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten eller mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skiva skinka rökt
  • 4 skiva ost
  • ströbröd
  • smör eller margarin

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt havregrynen svälla i vätskan i ca 10 minuter. Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, salt och peppar. Arbeta ihop färsen.

2
Formen färsen till 8 tunna biffar. Lägg ihop biffarna, två och två, med skinka och ost emellan.

3
Vänd schnitzlarna i ströbröd och stek dem i fett på medelstark värme i 4-5 minuter på var sida. Bjud schnitzslarna med klyftpotatis, sockerärter och skivade tomater.

Scroll to Top