Rårakor

En av våra mest kända krögare ansåg, att grädda blinier till löjrom var som att gå över ån efter vatten, när vi har våra läckra rårakor. Här kommer receptet på sådana, att servera till olika goda tilltugg.

Du behöver

  • 2.5 st potatis medelstora
  • 1 krm salt
  • vatten ev lite

Till stekning:

smör eller margarin

Gör så här

1
Skala och riv potatisen grovt, gärna i matberedaren. Salta och blanda ev i lite vatten eftersom smeten ska flyta ut under stekningen. OBS Låt inte smeten stå, för då mörknar den.

2
Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna eller plättlagg. Klicka i smeten och bred ut den så att kanterna blir frasiga.

3
Stek rårakan ljusbrun på båda sidor. Servera genast.


Kommentar:
Goda salta tillbehör är löjrom och annan rom med lök och gräddfil, rökt hackat kött med creme fraiche, hackad ansjovis, dill och creme fraiche, kaviar, hackad lök och vispad grädde m m.

Scroll to Top