Alla artiklar

  • Tonfiskgratäng (av Catharina Isaksson i Luleå)

    Du behöver 3 st burkar tonfisk 3 st crème fraîche 1 msk majonnäs 5 msk ketchup 3 st champinjoner burkar 2 st gula lökar 2…

  • Gratinerade räkor

    En läcker supérätt som görs helt klar i förväg och gratineras i sista minuten.

  • Marias makaronlåda (av Maria i Mora)

    Du behöver makaroner för 4 pers champinjoner en stor burk skivade 1.5 st tonfisk (beroende på hur mycket man vill ha) grädde ca 3 dl…

  • Brasilianska räkor

    En läcker liten kvällsrätt.

  • Jätteräkor i kokoscurry

    En mycket lättgjord frestelse.

  • Krämiga Piri piri-räkor

    Du behöver 0.5 g räkor med skal 1 st gul lök 0.5 st aubergine 0.5 st squash 2 st röda paprikor 2 st vitlöksklyftor 3…

  • Lyxig smörgåstårta

    Lax både i fyllning och som garnering gör den här smörgåstårtan extra festlig. Den passar lika bra till supé som till entré- eller ensamrätt. Serverar du tårtan som ensamrätt så bjud gärna exotiska frukter efteråt.

  • Spättrullader i currysås

    Laga den här goda indisk-inspirerade rätten när du vill ha fisk med lite "sting" i. Vill du förbereda rätten går det bra att göra såsen i god tid. Lägg sedan i fiskrulladerna och låt dem koka med strax innan fisken ska serveras.

  • Kräftsoppa från Sjöanäs

    De djupfrysta kräftorna är relativt billiga och går utmärkt att laga denna läckra soppa på. Soppan kan vara en festlig upptakt till en fin augustimiddag och räcker då till ca 6-7 port. Serverar du soppan som varmrätt bör den räcka till ca 4 port. Då passar det utmärkt att bjuda ett gott bröd till.

Scroll to Top