-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Saffransbröd med Kesella
Saffransbrödet är julens eget vetebröd. Den utsökta saffranssmaken ger vi en skjuts med lite extra fett och socker i degen. Ett ägg gör den porös. Saffransbrödet bakar vi ut på olika sätt, till enkla och dubbla lussekatter, till "pojkar" eller en luciakrans. Med Kesella blir brödet lite magrare och håller sig saftigt längre.
-
Vad gör man med en “frånvarande pappa”?
Jag har en dotter på snart 6 år och hennes pappa har inte träffat henne de senaste fyra åren. Jag undrar vilken rätt ett barn…
-
Hur ska jag få hjälp mot mitt framfall?
Jag är en tjej på 35 år utan barn. Hela mitt liv har jag kämpat med trög mage och misstänker att detta gjort att jag…
-
Konstigt eksem på fotsulor och fingrar
Jag är en 54-årig kvinna som fått ett konstigt eksem under fötterna och på fingrarna. På fingertopparna känns det som en brännskada som kommer inifrån…
-
De flesta botas om Hodgkins upptäcks i tid
Jag undrar hur prognosen är för en person över 60 som fått sjukdomen Hodgkins lymfom? Vad finns det för behandlingar? Varför får man sjukdomen? Tacksam…
-
Chokladälskarens drömkaka
Den här kladdkakan är så lättbakad att även barnen kan göra den. Servera den med lätt creme fraiche som du smaksatt med rivet limeskal eller med lite mjukrörd vaniljglass. Kakan ska vara lite kladdig och smakar ljuvligt med lite lätt creme fraiche, grädde eller glass.
-
Selleribiff Florentine
"Florentine" betyder att det är spenat i rätten. Som tillbehör till selleribiffen blir det en lyckad kombination och en festlig grönrätt.
-
Tomattorsk med purjolök
Ugnskokt fisk är både nyttigt, gott och kalorifattigt!
-
Rotfruktsgratäng
Här får vår svenska rotfruktsgratäng smak från Grekland.













