-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Vinn sommarkaffe och linnehandduk!
Vi lottar ut fem kit!
-
Smörgåstårta med ostkräm och rucolapesto
Ett bra recept på en smörgåstårta kan alltid vara bra att ha i rockärmen. Den här lyxiga tårtan har vi fyllt med ostkräm och rucolapesto och vi har garnerat med basilikakräm, valnötter och färska fikon!
-
Stekt röding med löjromspotatis
Det enkla är många gånger det goda. Den här krämiga potatisen med löjrom och örter känns lyxig, men är verkligen lätt att svänga ihop. Potatisen passar bra till de flesta fisksorterna, t ex abborre, gös och lax, eller röding, som här.
-
Torskrygg med rödvinssky och knaperstekt fläsk
Med tillbehör som linser, rödvinssky och knaperstekt fläsk är det här en mustig fiskrätt. Smörsvängd spenat är gott till. Och för den som vill är linserna goda att byta ut mot potatismos eller jordärtskockspuré som smak-satts med färsk timjan.
-
Rödbetsrisotto med pecorino
Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med pecorino i risotton. Pecorino är en hårdost av fårmjölk som påminner om parmesanost, men har mer sälta och sting i smaken.
-
Gurksorbet
Du behöver 1.5 st gurka 450 g 0.5 dl dill 2 msk strösocker 172 dl vatten 1 msk glykossirap Garnera med: dill Gör så här…
-
Havtornssorbet
Du behöver 2 dl vatten 1 dl strösocker 225 g havtorn 1 msk vatten 1 msk strösocker 1 msk pressad citronsaft 1 st äggvita Garnera…
-
Kycklingsoppa med tomat och saffran
Saffran, tomat, fänkål och apelsin är smaker som trivs tillsammans med kycklingfilén.
-
Kyckling med rödbetsquinoa och örtkesella
Du behöver 400 g rödbetor, 2 dl quinoa vit 5 dl kycklingbuljong eller tärning 400 g kycklinglårfilé olivolja flingsalt peppar nymald 1 st rödlök 1.25…
-
Kycklingwok med mango
Du behöver 500 g kycklingfilé 1 st röd paprika 200 g shiitakesvamp alt färska champinjoner 1 st rödlök stor 250 g broccoli, färsk 3 st…