4 portioner:

1 liter mjölk
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Isbjörnar:

25 g mörk choklad
50 g florsocker
vatten
6 stora marshmallows
8 minimarshmallows
4 bruna chokladlinser

Gör så här:

  1. Isbjörnar: Hacka och smält chokladen till isbjörnarna i en skål över vattenbad eller i mikro. Rör ihop florsocker och vatten i en skål till en tjock glasyr. Glasyren ska användas som lim.
  2. Klipp två stora marshmallows i skivor och sedan i cirklar, lagom stora att bli nosar till isbjörnarna.
  3. Sätt fast var sin nos på resterande fyra stora marshmallows som är huvuden. Fäst en chokladlins till nos och två mini-marshmallows till öron. Gör ögon av smält choklad.
  4. Varm choklad: Hetta långsamt upp mjölken i en kastrull tills den är strax under kokpunkten. Hacka chokladen fint och rör ner den i mjölken. Sänk värmen och vispa tills alls allt blandats.
  5. Vispa grädden.
  6. Häll den varma chokladen i stora muggar. Klicka i grädden och dekorera till sist med isbjörnarna.