4 portioner:
1 liter mjölk
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
Isbjörnar:
25 g mörk choklad
50 g florsocker
vatten
6 stora marshmallows
8 minimarshmallows
4 bruna chokladlinser
Gör så här:
- Isbjörnar: Hacka och smält chokladen till isbjörnarna i en skål över vattenbad eller i mikro. Rör ihop florsocker och vatten i en skål till en tjock glasyr. Glasyren ska användas som lim.
- Klipp två stora marshmallows i skivor och sedan i cirklar, lagom stora att bli nosar till isbjörnarna.
- Sätt fast var sin nos på resterande fyra stora marshmallows som är huvuden. Fäst en chokladlins till nos och två mini-marshmallows till öron. Gör ögon av smält choklad.
- Varm choklad: Hetta långsamt upp mjölken i en kastrull tills den är strax under kokpunkten. Hacka chokladen fint och rör ner den i mjölken. Sänk värmen och vispa tills alls allt blandats.
- Vispa grädden.
- Häll den varma chokladen i stora muggar. Klicka i grädden och dekorera till sist med isbjörnarna.










































