4 portioner:
2 gula lökar
smör/olja till stekning
3 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
400 g färsk salsiccia eller salsicciafärs
3/4 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
390 g körsbärstomater på tetra
280 g valfri pasta
Servering:
fint riven pecorino eller parmesan
nymalen svartpeppar
olivolja
Gör så här:
- Skala och finhacka löken. Fräs den riktigt mjuk i matfett i en stekpanna på låg värme, ca 10 minuter.
- Höj värmen, tillsätt tomatpuré och socker. Stek 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek den gyllene (använder du salsicciakorvar skär du upp skinnet och trycker ut färsen) . Salta och peppra.
- Öppna tomattetran, klipp sönder tomaterna med en sax rätt ner i förpackningen, sänk värmen och häll över färsen. Rör om och sjud i 10–15 minuter under omrörning.
- Koka pasta, häll av och blanda med ragun och gärna mycket parmesan eller pecorino, finriven, svartpeppar och olivolja.










































