4 portioner:

600 g kycklingbröst
salt
nymalen svartpeppar
smör/olja till stekning
2 gula lökar
½ dl vitt vin
1 dl äppelmust
½ dl kycklingfond, outspädd från flaska
2 dl crème fraiche, 34 %
3 dl vispgrädde
½ dl dijonsenap
2 äpplen
5–6 kvistar färsk timjan eller 1–1 1/2 msk torkad
250 g tärnat bacon

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i 8 bitar. Salta och peppra runtom, bryn gyllene och efterstek i ca 10 minuter i en stekpanna. Lyft ur pannan.
  2. Skala och skiva löken. Stek glansig och riktigt mjuk i samma panna. Tillsätt vin och äppelmust, koka in nästan helt.
  3. Tillsätt fond, crème fraiche, grädde och ­dijon. Låt sjuda några minuter. Sänk värmen.Lägg i kycklingen i såsen och sjud under lock tills kycklingen är klar, 5–7 minuter.
  4. Skiva äpplena i halvmånar, repa och hacka timjan grovt och till-sätt tillsammans med äpple­skivorna, sjud 3–5 minuter.
  5. Knaperstek baconet. Strö det över kycklingen och servera med valfritt tillbehör.