4 portioner:
600 g kycklingbröst
salt
nymalen svartpeppar
smör/olja till stekning
2 gula lökar
½ dl vitt vin
1 dl äppelmust
½ dl kycklingfond, outspädd från flaska
2 dl crème fraiche, 34 %
3 dl vispgrädde
½ dl dijonsenap
2 äpplen
5–6 kvistar färsk timjan eller 1–1 1/2 msk torkad
250 g tärnat bacon
Gör så här:
- Dela kycklingen i 8 bitar. Salta och peppra runtom, bryn gyllene och efterstek i ca 10 minuter i en stekpanna. Lyft ur pannan.
- Skala och skiva löken. Stek glansig och riktigt mjuk i samma panna. Tillsätt vin och äppelmust, koka in nästan helt.
- Tillsätt fond, crème fraiche, grädde och dijon. Låt sjuda några minuter. Sänk värmen.Lägg i kycklingen i såsen och sjud under lock tills kycklingen är klar, 5–7 minuter.
- Skiva äpplena i halvmånar, repa och hacka timjan grovt och till-sätt tillsammans med äppleskivorna, sjud 3–5 minuter.
- Knaperstek baconet. Strö det över kycklingen och servera med valfritt tillbehör.










































