8 portioner:

215 g digestivekex
100 g smör

Fyllning:

4 gelatinblad
3 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl äppelmos
½ dl strösocker
½ tsk kanel

Topping:

2 äpplen
saften av ½ citron
1 msk honung
3 kvistar citronmeliss

Gör så här:

  1. Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulet till en botten i en form, 20 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen görs.
  2. Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm grädde, äppelmos, socker och kanel i en kastrull.
  3. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i den varma blandningen. Häll fyllningen i pajskalet och låt stelna 3 timmar i kylen.
  4. Topping: Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Blanda tärningarna med citronsaft, honung och hackad citronmeliss. Ta pannacottapajen ur formen och toppa med äppelblandningen.