8 portioner:
215 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
4 gelatinblad
3 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl äppelmos
½ dl strösocker
½ tsk kanel
Topping:
2 äpplen
saften av ½ citron
1 msk honung
3 kvistar citronmeliss
Gör så här:
- Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulet till en botten i en form, 20 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen görs.
- Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm grädde, äppelmos, socker och kanel i en kastrull.
- Ta upp gelatinbladen och låt smälta i den varma blandningen. Häll fyllningen i pajskalet och låt stelna 3 timmar i kylen.
- Topping: Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Blanda tärningarna med citronsaft, honung och hackad citronmeliss. Ta pannacottapajen ur formen och toppa med äppelblandningen.









































