4 portioner:
1 tsk salt
1 fiskbuljongtärning
600 g torskfilé
Ägg- och persiljesås:
3 ägg
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk finhackad persilja
Servera med:
kokt potatis
kokta gröna ärter
citronklyftor
Garnera med:
persilja
Gör så här:
- Koka upp 4 dl vatten i en kastrull med lock. Tillsätt salt och fiskbuljongtärning.
- Dela torsken i 4 portionsbitar. Lägg ner fisken i vattnet och låt koka upp. Ta åt sidan. Låt stå i 20 minuter medan du lagar såsen.
- Ägg- och persiljesås: Koka äggen i 8 minuter. Smält smöret i en ka-strull. Vispa ut mjölet i smöret. Tillsätt mjölk och grädde, lite i taget. Rör under tiden. Låt koka upp. Krydda.
- Skala och finhacka äggen. Vänd ner persilja och hackade ägg i såsen. Ta undan lite hack till garnering. Smaka av.
- Ta upp torsken ur vattnet och låt rinna av. Servera med sås, potatis, ärter och citronklyftor. Garnera med persilja.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            