4 portioner:
1,5 kg högrev
3 morötter
2 gula lökar
3 msk smör
1 ½ msk olja
3 msk kalvfond
4 lagerblad
14 kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
1 ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
1 morot
150 g steklök
hackad persilja
Servera med:
kokt mjölig potatis
rostade rotfrukter
Gör så här:
- Putsa köttet och dela det i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela morötterna i bitar. Skala och klyfta lökarna.
- Hetta upp smör och olja i en stekgryta och bryn köttet i omgångar runt om. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlika. Låt allt fräsa med i några minuter.
- Strö över mjölet och blanda om noga. Häll över vattnet så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och peppar.
- Koka upp och rör om noga så att inget fastnar i botten. Skumma av. Låt sjuda under lock i ca 1 ½ timme tills köttet är mjukt.
- Skala och skiva moroten. Skala lökarna. Stek morötter och lök i smör på svag värme tills de är blanka och mjuka.
- Toppa grytan med morötter, lök och persilja. Servera med kokt mjölig potatis och rostade rotfrukter.











































