4 portioner:

Dillkokt potatis:

600 g potatis
20 g dill
salt
smör

Smörstekt torskfilé:

600 g torskfilé
2 dl ströbröd
smör till stekning
salt, peppar

Kaprisdressing:

65 g avrunnen kapris
40 g dill
1 vitlöksklyfta
1 citron, saft + finrivet skal
2 tsk honung
1/2 dl olja
3/4 tsk salt
3 krm nymalen svart­peppar

Gör så här:

  1. Skrubba eller skala potatisen. Lägg i en kastrull med vatten, dill, smör och salt. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet.
  2. Se till att fisken är fri från ben. Vänd i ströbröd. Stek gyllene i rikligt med smör, salta och peppra.
  3. Häll av vätskan från kaprisen, ansa och finhacka dillen, skala och riv vitlöksklyftan, riv citronskalet fint (endast det gula), pressa ur saften och rör ihop i en skål med honung, olja, salt och peppar.
  4. Servera den nystekt torsken med potatisen och kaprisdressingen.