4 portioner:
Dillkokt potatis:
600 g potatis
20 g dill
salt
smör
Smörstekt torskfilé:
600 g torskfilé
2 dl ströbröd
smör till stekning
salt, peppar
Kaprisdressing:
65 g avrunnen kapris
40 g dill
1 vitlöksklyfta
1 citron, saft + finrivet skal
2 tsk honung
1/2 dl olja
3/4 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skrubba eller skala potatisen. Lägg i en kastrull med vatten, dill, smör och salt. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet.
- Se till att fisken är fri från ben. Vänd i ströbröd. Stek gyllene i rikligt med smör, salta och peppra.
- Häll av vätskan från kaprisen, ansa och finhacka dillen, skala och riv vitlöksklyftan, riv citronskalet fint (endast det gula), pressa ur saften och rör ihop i en skål med honung, olja, salt och peppar.
- Servera den nystekt torsken med potatisen och kaprisdressingen.