4 portioner:

500 g fast potatis
smör till stekning

Ostkräm:

25 g smör
2 dl crème fraiche
1 ½ dl finriven Gruyère
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar

Servering:

200 g kantareller
1 msk smör
2 msk skuren gräslök
2 msk dill
1 dl riven Gruyère
50 g röd stenbitsrom
citron

Gör så här:

  1. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och dela upp i fyra högar. Stek rårakor i smör, platta till dem med en stekspade och vänd med hjälp av en tallrik och stek andra sidan.
  2. Ostkräm: Bryn smöret och låt svalna. Blanda med crème fraiche och riven ost. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Ansa och stek kantarellerna. Toppa varje ­råraka med ostkräm, rom, citron och kantareller. Strö över gräslök, dill och riven ost.