4 portioner:

400 g pasta, t ex rigatoni
300 g kantareller
300 g salsiccia
1 gul lök
2 msk rapsolja
150 g babyplommon­tomater
2 dl vispgrädde
2 dl riven prästost
salt och peppar
½ dl hackad persilja
1 burrata

Gör så här:

  1. Ansa och fräs kantarellerna tills vätskan kokat in. Ta upp ur stekpannan.
  2. Ta skinnet av salsiccian och klipp den i mindre bitar. Fräs i olja på medelvärme tills den börjar få färg. Lägg i hackad lök och fräs den ett par minuter.
  3. Lägg i kantareller och fräs lite till. Lägg till sist i delade tomater och späd med grädde. Koka i 5 minuter. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda den med sås och persilja. Lägg upp, gärna i portionstallrikar och toppa med burrata ­delad i bitar.