4 portioner:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
2 msk hackad persilja
2 tsk kebabkrydda (Santa Maria)
1 tsk salt
700 g färskpotatis
1 knippe morötter
4 färska lökar
2 msk olivolja
salt och peppar
1 msk soja till pensling
Fetaostkräm:
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk honung
Ugn: 225°
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Blanda med färs, persilja, kebabkrydda och salt. Forma färsen till 8 avlånga rullar.
- Tvätta och dela potatisen i bitar. Skala eller skrubba morötterna och dela tjocka på längden. Skala och dela lökarna.
- Lägg potatis och grönsaker på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Baka i ugn i 15 minuter.
- Lägg på färsrullarna, pensla med soja. Tillaga i ugn i 20 minuter.
- Fetaostkräm: Smula fetaosten och blanda med crème fraiche, vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Servera krämen till rullarna trädda på spett, potatis och grönsaker.