8 bufféportioner:
800 g små färskpotatisar
25 g smör
salt, peppar
Gubbröra:
1 hårdkokt ägg
2 kokta, kalla potatisar
100 g matjessill
1 msk spad från sillen
2 msk crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk skuren gräslök
1 msk hackad dill
Garnering:
finhackad gräslök
finhackad rödlök
Ugn: 225°
Gör så här:
- Lägg potatisen i en form. Smält smöret och pensla potatisen, krydda med salt och peppar.
- Tryck till potatisen lätt med en potatisstöt och baka i ugnen tills de fått färg, ca 20 minuter. Låt svalna något.
- Gubbröra: Skala och hacka ägget. Tärna potatisen. Hacka sillen. Blanda sillspad, crème fraiche, majonnäs, gräslök och dill.
- Vänd ner ägg, potatis och sill och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje potatis.
- Garnering: Garnera med gräslök och rödlök.