4 portioner:

900 g färskpotatis
2 msk olivolja
salt, peppar
1 dl finriven parmesanost

Aioli:

2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft
2 dl rapsolja

Tillbehör:

25 g smör, rumsvarmt
1 citron, skalet
4 bitar laxfilé
65 g babyspenat

Ugn: 225°

Gör så här:

  1. Skrubba och skiva potatisen i tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja. Krydda med salt och peppar och strö över riven parmesanost.
  2. Baka i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Aioli: Lägg äggulorna i en skål. Riv i vitlöken och tillsätt senap och citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillbehör: Blanda smör med citronskal, salt och peppar. Lägg laxen i en form och klicka på smöret. Baka i ugnen i 15 minuter.
  5. Skölj och slunga ­spenaten torr. Lägg upp på ett fat och lägg på laxen. Servera med parmesanpotatis och aioli.