Du behöver
-
6 bitar:
- 150 g smör
- 4 ½ dl strösocker
- 3 ägg
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1 dl kakaopulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt Garnering:
- 2 dl vispgrädde
- 250 g jordgubbar, delade
- 1/2 dl minimaränger, rosa
- ev rosenblad och blad och blommor från en jordgubbsplanta
- florsocker Ugn: 175 grader
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanterna.
Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och låt stå i 5 minuter.
Blanda ner sockret. Blanda ner äggen, ett i taget. Sikta ner mjöl, kakaopulver, vaniljsocker och salt. Rör om tills smeten blir jämn.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 18 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna.
Lägg kakan på ett serveringsfat med bakplåtspapper, så att kakan inte klibbar fast.
Garnering Vispa grädden. Bred 3/4 delar av grädden på kakan. Lägg på jordgubbar, minimaränger, rosenblad och jordgubbsblommor. Spritsa resten av grädden lite här och där. Sikta över florsocker.