Du behöver

    6 bitar:
  • 150 g smör
  • 4 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1/2 dl minimaränger, rosa
  • ev rosenblad och blad och blommor från en jordgubbsplanta
  • florsocker
  • Ugn: 175 grader

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanterna.

2

Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och låt stå i 5 minuter.

3

Blanda ner sockret. Blanda ner äggen, ett i taget. Sikta ner mjöl, kakaopulver, vaniljsocker och salt. Rör om tills smeten blir jämn.

4

Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 18 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna.

5

Lägg kakan på ett serveringsfat med bakplåtspapper, så att kakan inte klibbar fast.

6

Garnering Vispa grädden. Bred 3/4 delar av grädden på kakan. Lägg på jordgubbar, minimaränger, rosenblad och jordgubbsblommor. Spritsa resten av grädden lite här och där. Sikta över florsocker.