Pasta med julskinka, svamp och parmesan

Har du julskinka över? Ta vara på resterna och sväng ihop en krämig pasta! Skinkan får gott sällskap av champinjoner och parmesanost.

Du behöver

    4 portioner
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle
  • 1 schalottenlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g julskinka, tärnad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • Servering
  • 1 påse rucola, 65 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat bort och svampen fått lite färg.

3

Skala och hacka vitlöken. Lägg i den och skinkan i stekpannan. Häll i grädden och koka upp. Småkoka i 5 minuter.

4

Rör i persilja och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pastan.

5

Servering: Skölj rucolan och slunga den torr. Blanda med olja och vinäger. Servera till pastan.

Scroll to Top