Du behöver
-
4 portioner
- 300 g pasta, t ex tagliatelle
- 1 schalottenlök
- 200 g champinjoner
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 150 g julskinka, tärnad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl hackad persilja
- 3 dl riven parmesanost
- salt och peppar Servering
- 1 påse rucola, 65 g
- 2 msk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat bort och svampen fått lite färg.
3
Skala och hacka vitlöken. Lägg i den och skinkan i stekpannan. Häll i grädden och koka upp. Småkoka i 5 minuter.
4
Rör i persilja och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pastan.
5
Servering: Skölj rucolan och slunga den torr. Blanda med olja och vinäger. Servera till pastan.