Du behöver
-
12 stycken:
- 25 g jäst
- 4 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 8 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 50 g riven lagrad ost
- ½ dl hackad dill
- svarta oliver
- ägg till pensling Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål och värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör om tills den lösts upp.
Tillsätt olja, vetemjöl, grahamsmjöl och salt och arbeta till en smidig deg. Blanda i ost och dill. Jäs degen övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och ta bort 1/3. Dela resten av degen i 12 bitar och rulla till bullar. Forma dem så att de får en spets, en liten svans. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Dela resten av degen i 24 bitar. Rulla till avlånga bullar. Gör ett snitt i ena änden och dra isär så att det liknar klor. Fäst två klor på varje bulle. Jäs övertäckta i 30 minuter.
Skär skåror för ögon och tryck i olivbitar. Pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda strax under ugnens mitt i 15 minuter.