Kräftbröd med dill och ost

Förgyll kräftskivan med våra bedårande små bröd i form av kräftor. Bröden får god smak av dill och lagrad ost.

Du behöver

    12 stycken:
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 50 g riven lagrad ost
  • ½ dl hackad dill
  • svarta oliver
  • ägg till pensling
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål och värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör om tills den lösts upp.

2

Tillsätt olja, vetemjöl, grahamsmjöl och salt och arbeta till en smidig deg. Blanda i ost och dill. Jäs degen övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och ta bort 1/3. Dela resten av degen i 12 bitar och rulla till bullar. Forma dem så att de får en spets, en liten svans. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.

4

Dela resten av degen i 24 bitar. Rulla till avlånga bullar. Gör ett snitt i ena änden och dra isär så att det liknar klor. Fäst två klor på varje bulle. Jäs övertäckta i 30 minuter.

5

Skär skåror för ögon och tryck i olivbitar. Pensla bröden med uppvispat ägg.

6

Grädda strax under ugnens mitt i 15 minuter.

Scroll to Top